Isnin, 27 September 2010

Pasukan Lumba Basikal Profesional Terengganu Hampir Jadi Kenyataan

KUALA TERENGGANU, 27 Sept (Bernama) -- Hasrat menubukan pasukan lumba basikal profesional maju setapak lagi apabila kerajaan negeri menghantar empat pegawai untuk berbincang dengan pelumba Terengganu yang sedang berlatih di Australia.

Pengarah Majlis Sukan Negeri Terengganu (MSNT) Rosdi Awang berkata rombongan itu, yang dsertai oleh wakil Persatuan Lumba Basikal Terengganu (PLBT), wakil kerajaan negeri dan MSNT, diketuai Pengerusi Jawatankuasa Belia dan Sukan negeri Rozi Mamat.

Katanya rombongan tersebut bertolak ke Australia pada Isnin dan akan berada di sana sehingga minggu depan untuk berbincang dengan jurulatih yang akan dilantik untuk menerajui Pasukan Lumba Basikal Profesional Terengganu.

"Kita dalam proses melantik jurulatih dan juga menandatangi kontrak dengan pelumba-pelumba Terengganu yang ada di negara itu," katanya.

Rosdi berkata sebahagian besar pelumba yang akan diserap ke dalam pasukan profesional itu kini berada di Australia.

Mereka ialah Anuar Manan, Muhamad Adiq Hussainie, Mohd Harris Salleh, Amir Mutaffar Rosli, Ahmad Fallani Ali, Mohd Zami Salleh, Mohd Shahrul Mat Amin dan Yusrizal Usoff.

Rosdi berkata semua pelumba Terengganu itu sedang berlatih di Australia, kecuali Anuar Manan yang singgah di Australia sebelum menyertai Sukan Komanwel di New Delhi mulai 3 Okt ini.

"Saya harap kepulangan rombongan ini nanti akan menjelaskan lebih banyak maklumat tentang perlantikan jurulatih dan juga menandatani kontrak dengan pelumba," katanya.

-- BERNAMA

Tiada ulasan: